Successful business woman at the office

Αντιμετώπιση καθημερινού στρες και βελτίωση αθλητικών επιδόσεων με τη βοήθεια της κβαντικής βίο-ανάδρασης.

Γράφει η Έλενα Σεράνοβα*

Η ζωή όλων μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις και προθεσμίες πόσω μάλλον των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Μπορεί όλοι μας να συμμετέχουμε στον στίβο της ζωής, ας δούμε όμως πως μέρα με τη μέρα το στρες εισβάλλει στη ζωή των πραγματικών μαραθωνοδρόμων.

Πέρα από το καθημερινό άγχος της προπόνησης, το στρες του ανταγωνισμού και της επίδοσης, ο αθλούμενος έχει μια πλήρη ζωή που περιλαμβάνει διαπροσωπικές σχέσεις παντός τύπου, όπως οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, κοινωνικές κτλ.

Πολλές φορές μπορεί να αισθάνεται πως παραμερίζει σημαντικούς γι” αυτόν ανθρώπους και πως δημιουργούνται διαπροσωπικές τριβές και συγκρούσεις λόγω της έντονης προπόνησης.

Δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος ποια είναι η σωστή επιλογή, όταν, για παράδειγμα, ο αθλητής πρέπει να παρευρεθεί σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα να μην ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα των προπονήσεων. Όταν οι φίλοι του τον παρακινούν να βγει έξω, να παρεκκλίνει από τη διατροφή του ή να κάνει κάποια παρασπονδία.

Όλα αυτά τα συμβάντα είναι πιθανό να προκαλέσουν, εκτός των άλλων, και εσωτερικές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σε επίπεδο ενδοκρινικό.

Η έκκριση των ορμονών αδρεναλίνης και κορτιζόλης λόγω στρες συνοδεύεται, πολλές φορές, με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, μια διάγνωση που έχει στενή συνάφεια με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, ο κίνδυνος τραυματισμών ή λαθών στη διάρκεια εκτέλεσης συγκεκριμένων ασκήσεων ή αθλητικών τεχνικών, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Κι αυτό επειδή όταν το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής και ορμονικής ανισορροπίας, το «κέντρο ελέγχου», δηλαδή ο εγκέφαλος, έχει την τάση να μην αποδίδει σε ποσοστό 100%, και να μην είναι σε θέση να  συγκεντρωθεί, να προσανατολιστεί και να συνδέσει όραση με κίνηση, σε βαθμό που χρειάζεται για τη μέγιστη δυνατή απόδοση στον αθλητισμό.

Διαχείριση του άγχους

Η διαχείριση του άγχους μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους. Η ξεκούραση είναι βασική για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και μάλιστα ο ύπνος είναι καλό να γίνεται τις σωστές ώρες. Να μην διαταράσσονται οι βιορρυθμοί και να συντελείται ανάπλαση των νευρικών κυττάρων.

Τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός έχουν επίσης ηρεμιστική επίδραση πάνω στον αθλητή.

Μια πιο δραστική παρέμβαση, όμως, μπορεί να γίνει μέσω της κβαντικής βίο-ανάδρασης.

Πρόκειται για μια καινοτόμο μέθοδο που μας έρχεται από την Αμερική και αποτελεί καρπό της 20χρονης έρευνας του υποψήφιου για βραβείο Νόμπελ ιατρού και κβαντικού φυσικού Dr Wiilliam Nelson.

Τα κβάντα είναι η μικρότερη μονάδα ύλης και σε αυτό το επίπεδο έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε όλους τους παράγοντες στρες του οργανισμού. Κι όταν λέμε παράγοντες στρες, το εννοούμε με την ευρεία έννοια. Για παράδειγμα, μια φλεγμονή σε ένα εσωτερικό όργανο ή ένας τραυματισμός είναι επίσης παράγοντες στρες πέρα από τους συναισθηματικούς παράγοντες, που είναι επίσης ανιχνεύσιμοι καθώς τα συναισθήματά μας είναι συχνότητες.

Η πιστοποιημένη ιατρική συσκευή, λοιπόν, που ακούει στο όνομα Indigo, ανιχνεύει πάνω από 10.000 ηλεκτροφυσιολογικές παραμέτρους στρες του ανθρώπινου σώματος, μετρώντας και συνδέοντας μεταξύ τους τα αίτια δυσλειτουργιών που επηρεάζουν αρνητικά την αθλητική απόδοση.

Μετά την ανίχνευση, υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συντονισμό των ευρημάτων, στέλνοντας στον οργανισμό συχνότητες κβάντο-ενέργειας για να διορθώσουμε τις δυσλειτουργικές συχνότητες. Για παράδειγμα, εάν εντοπίσαμε στρες σε κάποιο μυ από τραύμα, πιάσιμο, κρύωμα ή άλλη αιτία, τον επανεκπαιδεύουμε μέσω συχνοτήτων για να αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με πιο υγιή πρότυπα και να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μας δίνεται η ευκαιρία να μειώσουμε τον χρόνο αποκατάστασης ενός τραυματισμού, πολλές φορές μέχρι και 50% (αντί για 4 εβδομάδες δηλαδή, ένας αθλητής μπορεί να γυρίσει στην αγωνιστική του φόρμα σε 2 εβδομάδες!).

Ειδικά σε ομαδικά σπορ, η εφαρμογή της κβαντικής βίο- ανάδρασης, εκτός από την αναπτέρωση του ηθικού των παικτών και την διατήρηση της ενεργού συμμετοχής τους, μπορεί να αποφέρει και οικονομικό κέρδος στην ομάδα, καθώς με την επαναφορά ενός βασικού παίκτη πριν από σημαντικό αγώνα, οι πιθανότητες για νίκη μπορούν να αυξηθούν κατακόρυφα!

Ψηφιακό dopping

Το ίδιο φυσικά ισχύει και στα ατομικά σπορ, όταν ένας τραυματισμός στην προπόνηση μπορεί να κοστίσει σε έναν καλό αθλητή μια διάκριση σε πρωτάθλημα.

Το μηχάνημα περιλαμβάνει πληθώρα αθλητικών προγραμμάτων, όπως είναι η ενεργοποίηση παραγωγής ορμονών όπως τεστοστερόνη, η αυξητική ορμόνη κι άλλες που είναι απαραίτητες αντοχή και δύναμη. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι ανιχνεύσιμο, καθώς δεν εισέρχεται καμία ουσία μέσα στον οργανισμό, είναι το λεγόμενο ψηφιακό dopping!

Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συνεδρίας είναι αισθητά μετά από μερικές ώρες, όπου ήδη στην πρώτη προπόνηση μετά την συνεδρία υπάρχει αισθητή διαφορά που μετατρέπεται σε τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του αθλητή που δεν χρησιμοποιούν την κβαντική βίο-ανάδραση.

*H Έλενα Σεράνοβα είναι απόφ. Τομέα Ψυχολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων,
Ειδικευμένη στη Νευροθεραπεία, Κβαντική Ιατρική και Κβαντική Βίο-ανάδραση, The QuantumAcademiesBudapest Hungary
Pg. Cert in Neuroanatomy, Neuroelectrophysiology and Bioresonance, Dept. of Medicine and Pharmacology, Victor Babes University of Timisoara
Postgraduate Study in Molecular Biology and Genetics, MIT

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Physioregulation

O IPHA (International Physioregulation Association) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Δείτε περισσότερα.

Κοινωνικα Δικτυα: